درباره کنگره

کنگره ملی بانوان اثرگذار در ساحت علم و فرهنگ، طرحی نو با هدف جلا دادن دنیایی است که زنان در آن زیستن را به عظمت زنانگی، شکوه همسری و عطوفت مادری مزین کرده‌اند. گرچه نابرابری‌ها و تبعیض‌ها بر این آینه جمال الهی زنگار زده است.

امید داریم این کنگره بتواند سرآغاز حرکتی نو و انقلابی در جنبش زنان شود که نه وامدار الگوهای شی‌ءانگارانه غربی باشد و نه نگرش‌های واپس‌گرایانه شرقی. چرا که در این الگو‌ها، زن هیچ‌گاه در متن نبوده و همواره در حاشیه قرار داشته است. زنی که هیچ‌گاه نه الگوساز بوده و نه تاریخ‌ساز. الگوهایی که به ظاهر زن را موجودی کنشگر معرفی می‌کند و در متن اجتماع؛ اما با تعریفی بسیار پررنگ و برجسته از جنسیت و زنانگی‌های زن و نه بعد آسمانی و انسانی او.

در تقابل با این الگوها و بر مبنای تحقیق و پژوهش‌ها می‌توان از الگویی بر مبنای نگاه آسمانی و براساس فطرت زنانه نام برد که آن را الگوی سوم نامید. الگویی برگرفته از آزمون‌های دینی و نگاه متعالی و درخشان به جنس زن که او را موجودی ارزشمند و توانا در جامعه معرفی می‌کند و نه تعریفی براساس نگاه‌های جنسیت‌زده.

زنان این هنر ذاتی را دارند که هم الگو باشند و هم الگوسازی کنند؛ اما متاسفانه هیچ‌گاه به طور شایسته در جایگاه خویش قرار نگرفته‌اند. نوع نگاه به زن از طرف جوامع مردسالار در طول تاریخ و خودکم‌بینی و نداشتن اعتماد به نفس و عزت‌نفس زنان که همواره هویت خویش را گم شده و نادیده دانسته‌اند، زن را به موجودی ضعیف با کم‌ترین تعریف از خود و توانایی‌های خویش تبدیل کرده است.

در همین راستا تاکنون تلاش‌های بسیاری برای زدودن ابرهای تیره بی‌عدالتی از چهرهٔ زنانه انسان برداشته شده؛ اما نتیجه آن شده است که امروزه در غرب و شرق شاهد آن هستیم. شاید سلطه مردانه و منافع جریان سرمایه‌داری و نظام سلطه هیچ‌گاه به نفع خویش ندانسته که زن هویت متعالی خویش را بازیابد.

در حال حاضر مساله قابل تامل این است که چگونه زنان به این باور برسند که حضور فعال، مثبت و سازنده آنان با تکیه بر فطرت تا چه اندازه می‌تواند برای هدایت امور جامعه ارزشمند باشد و این خود نوعی مطالبه‌گری از زنان برای حضور کارآمد با تکیه بر ارزش‌های انسانی و پذیرفتن نقش‌های مختلف در ساحت نگاه متعالی الگوی سوم است. الگویی که برنامه خود را برای حضور زن در سه عرصه تکامل فردی،‌ حیات اجتماعی و کانون خانواده در نظر می‌گیرد.

تکامل انسانی؛ این الگو هیچ گونه تفاوتی بین زنان و مردان برای رشد و توسعه هویت شخصی خویش در هیچ مقطع و جامعه‌ای نمی‌بیند.

حیات اجتماعی؛ در بسیاری از عرصه‌های اجتماعی حضور زنان نه تنها لازم، بلکه یک ضرورت محسوب می‌شود. استفاده از اندیشه زنانه با ظرافت‌ها و نکته‌سنجی‌های خود قطعا می‌تواند برطرف‌کننده کاستی‌ها بسیاری در جامعه باشد.

کانون خانواده؛ زن محور اصلی ثبات، آرامش و امنیت روانی آن محسوب می‌شود و خانواده جایگاه اصلی زن در حیات اجتماعی است.

بدون تردید چانچه زنان نخبه اثرگذار از جمله بانوان فعال در حوزه‌های علم، فن‌آوری، سیاست،‌ فرهنگ و اقتصاد که علی‌رغم تفاوت‌های فردی، دارای اهداف و دغدغه‌های مشترکی هستند،‌ به امکاناتی جهت تعاملات بین‌المللی دست یابند، ‌ظرفیت قابل توجهی برای حل مشکلات و رفع موانع پیشرفت زنان فراهم خواهد آمد. هم‌افزایی ظرفیت‌های بانوان نخبه‌ای که به‌رغم انگیزه‌های مقدس و مشترکشان، از یکدیگر دور افتاده‌اند، خیرات و برکات فراوانی برای همه اعضای جامعه به خصوص کودکان، نوجوانان و جوانان در پی خواهد داشت.

 

بانوی اثرگذار کیست؟

بانویی پویا و فعال که در میدان تکلیف، دست از تلاش برنمی‌دارد و ضمن حفظ روحیه زنانه و نقش‌آفرینی موثر در خانواده، پرچم تلاشگری را در هر عرصه‌ای که بتواند به اهتزاز در می‌آورد.

 

عرصه‌های فعالیت بانوان تاثیرگذار

علمی، پژوهشی و فناوری

 سیاستگذاری و حکمرانی

گفتمان‌سازی و رسانه

فعالیت‌های اجتماعی

اقتصاد و کارآفرینی

تعلیم و تربیت

فرهنگ و هنر

ورزش

 

شاخص‌های ارزیابی

شاخص‌های عمومی: فراوانی دیگر اثرپذیر، کیفیت اثرگذاری در دیگران، نقش آفرینی مادری، نقش آفرینی جهادی، تولید اثر ملی یا جهانی

 

شاخص‌های اختصاصی: در هر بخش‌های به صورت اختصاصی متناسب با آن گروه تعریف شده است.

 

تمام حقوق این وبسایت متعلق به کنگره ملی بانوان تاثیرگذار می باشد.